PETUA MELEMBUTKAN AYAM
1. Tumbuk setengah sudu kecil lada hitam dan sedikit halia. Rebus bahan ini bersama ayam sehingga lembut. Setelah ayam dicuci bersih, gaulkan dengan tepung beras. Kemudian goreng ayam ini.
2. Daun nangka boleh melembutkan daging ayam yang liat. Ketika memasak ayam, masukkan beberapa helai daun nangka kedalamnya.
3. Ketika memasak ayam kampung, masukkan beberapa potong tempe. Ayam akan cepat empuk.
4. Masukkan daun betik ketika merebus ayam itu.
5. Masukkan beberapa keping tempurung kelapa tua ketika merebus ayam
2. Daun nangka boleh melembutkan daging ayam yang liat. Ketika memasak ayam, masukkan beberapa helai daun nangka kedalamnya.
3. Ketika memasak ayam kampung, masukkan beberapa potong tempe. Ayam akan cepat empuk.
4. Masukkan daun betik ketika merebus ayam itu.
5. Masukkan beberapa keping tempurung kelapa tua ketika merebus ayam
March 17, 2010 at 11:07 PM
Saya pernah mencuba salah satu daripada petua yang tersenarai, tapi yang paling best yang no 3 tu. Lagipun tempe is my favourite food..hehe
March 18, 2010 at 5:23 AM
best juga petua ni..esok ambo semelih ayam tua seko ambo try petua ni guano agok....